Creşterea prepeliţelor

cresterea prepelitelor

Principala cauză a eşecurilor în creşterea prepeliţelor este dată de furajarea deficitară, respectiv de faptul că mulţi crescători administrează furaje pentru pui de găină, crezând că „se potrivesc” şi la prepeliţe. Această eroare trebuie corectată.

Necesarul de proteină din raţia prepeliţelor este diferit faţă de cel al puilor de găină. De reţinut, faptul că, prepeliţele nu pot realiza performanţe bune cu furaje destinate găinilor. Acest fapt se manifestă nu numai prin reducerea producţiei, dar şi prin creşterea mortalităţii după vârsta de 45 de zile (uneori mortalitatea poate ajunge până la 70%).

De asemenea, puii de prepeliţe furajaţi inadecvat, nu se vor dezvolta corespunzător pentru a deveni adulte ouătoare. Dacă prepeliţele se furajează cu furaje de găini ouătoare, producţia de ouă nu durează mai mult decât 6 luni.

Un alt dezavantaj determinat de furajarea necorespunzătoare a prepeliţelor este dat de incidenţa crescută a năpârlirii. Aceasta la rândul ei afectează negativ producţia. Metoda de a adăuga proteină de bună calitate la furajele de găini este, de asemenea, mai scumpă şi mai puţin eficientă, decât cea de a hrăni prepeliţele cu furaje specifice.

Dacă prepeliţele sunt furajate corespunzător, cu furaje specifice fiecărei categorii de vârstă, putem vorbi de următorii parametrii productivi, precum: mortalitate scăzută și o producție mare de ouă.

Magazinele noastre:

  • Șos. Râmnicu Sărat nr. 37

  • Șos. Buzăului nr. 102A

  • Com. Movila Miresii

  • Galați, piața de păsări

  • Calea Brăilei nr. 169A – Ianca

  • Str. Brăilei nr. 61 – Comuna Viziru

   Contact: 0787 425 177 | 0339 732 600

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Meniu principal

Deschide chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua 👋

Cum vă putem ajuta ?