Diferite tipuri de furaje pentru pui

Diferite tipuri de furaje pentru pui

Diferite tipuri de furaje pentru pui

 

Creșterea puilor de curte devine din ce în ce mai populară, însă este o responsabilitate imensă care necesită destul de multă educație. Mulți fermieri de păsări de curte s-au confruntat cel puțin o dată cu probleme cum ar fi lipsa de ouă sau cu o scădere semnificativă a intensității acestora. De obicei, efectul principal asupra numărului de ouă este alimentația, dar și calitatea acesteia.

 

Primirea nutrienților corecți pentru fiecare etapă a vieții puilor este esențială, atât pentru sănătatea acestora, cât și pentru creșterea lor generală. Există multe opțiuni disponibile, iar luarea unei decizii cu privire la hrana potrivită poate fi copleșitoare.

  Cuprins:

  1. Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi furaje pentru pui
  2. Tipuri de hrană pentru păsări

 

  1. Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi furaje pentru pui

Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi furaje pentru pui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Când alegi furajele dedicate puilor trebuie să iei în considerare: tipul de hrană, scopul și vârsta găinilor. Prin urmare, se recomandă atât utilizarea furajelor mixte industriale pentru alimentația straturilor, cât și amestecurilor preparate de propriile mâini.

Tipuri de furaje prin compoziție:

▪ Vitamine – compoziția alimentelor cu vitamine include diverse oligoelemente și extracte din plante (legume, ierburi, făină de conifere, vârfuri);

▪ Proteine – aceste furaje includ grăsimi animale și componente vegetale (ierburi, fasole, drojdii etc.); 

▪ Carbohidrați – în cele mai multe cazuri, hrana pentru carbohidrați include cereale (ovăz, grâu, mei) și produse din făină.

 

Puii au nevoie de o dietă echilibrată de carbohidrați, proteine, vitamine și minerale. Un procent foarte important ce trebuie urmărit este proteina, deoarece puișorii trebuie să aibă o hrană care conține aproximativ 24% proteine, puii care se maturizează au nevoie de aproximativ 20% proteine, puii adulți necesită aproximativ 18% proteine, iar găinile ouătoare trebuie să primească furaje care să includă cel puțin 16% proteine.

 

  2. Tipuri de hrană pentru păsări

Tipuri de hrană pentru păsări

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrană uscată – Aceasta este o hrană mixtă, care include toate substanțele utile pentru viața unei păsări. Astfel de alimente pot fi cumpărate în magazine speciale sau se mai pot găti independent. Excesul de greutate se câștigă datorită furajelor mixte uscate.

Hrană umedă – O astfel de hrană este pregătită independent, incluzând cereale zdrobite, cereale, legume, făină, tărâțe. Toate componentele sunt umplute cu apă caldă, iar vara, se poate adăuga și iarbă. Punctul principal al alimentației umede este amestecul de pui.

Hrană combinată – Este o compoziție echilibrată și este obținută prin mixarea furajelor uscate cu cele umede.

Fiecare crescător poate achiziționa pur și simplu hrana potrivită, adaptată nevoilor, pentru creșterea rapidă în greutate, însă, trebuie să știe câte zile sau luni au păsările. Astfel, cu ajutorul furajelor compuse, numai e nevoie să facă mâncare cu propriile mâini, ci trebuie doar să țină cont de  normele indicate pe ambalaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Meniu principal

Deschide chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua 👋

Cum vă putem ajuta ?