Furajarea porcilor

furajarea porcilor

Furajarea porcilor este un aspect deosebit de important într-o fermă, suinele fiind relativ ușor de hrănit, acestea fiind omnivore. Se poate merge pe furajare din concentrat dar și alte surse proprii de furajare.

În cazul hrănirii porcilor din surse proprii, lucru foarte avantajos pentru fermieri, schimbarea hranei se face treptat pentru a nu destabiliza animalele. Pe lângă aspectul hrănirii, mai este important și cel al adăpării și al hidratării. Cuștile sunt necesare pentru a avea mereu apă curată, un mediu igienic care să nu implice anumite probleme legate de sănătatea animalelor. În multe cazuri este corectă o evaluare înclinată spre igienă, optimizare și curățenie care are avantaje greu măsurabile însă în cazul unei infecții ele sunt foarte ușor de identificat atunci.

Sistemele automate de hrănire și de adăpare sunt deosebit de importante deoarece furnizează o serie de avantaje, printre care și igiena animalelor care este foarte importantă într-o fermă. O fermă igienizată este o fermă mai ușor de controlat și mai eficientă. La acest aspect nu trebuie uitată și ventilația care poate fi de două tipuri : ventilație naturală și ventilație automatizată, acestea fiind benefice în cazul fermelor suprapopulate sau populate intensiv. Aerisirea încăperilor poate determina mai mulți factori inclusiv creșterea în greutate, eficiența împerecherii, calitatea cărnii.

Acești factori amintiți mai sus sunt influențați bineînțeles în proporție mult mai mare de automatizările în modalitățile de hrănire și adăpare. În primul rând pentru obținerea graduală a unei creșteri continue a porcilor este nevoie de eficiență în hrănire. Calitatea cărnii de porc este influențată și ea în mare parte de acest aspect. Este nevoie de automatizări eficiente care se amortizează în timp pentru a nu face risipă de hrană. Mergând pe același raționament putem trage aceleași concluzii și în cazul adăpării. Controlul calității și a cantității de apă în procesul de hrănire poate fi un factor determinant în succesul unei ferme.

Pentru o gamă variată de furaje porci click aici : https://pentrufermier.ro/categorie-produs/porci

Magazinele noastre:

  • Șos. Râmnicu Sărat nr. 37
  • Șos. Buzăului nr. 102A
  • Com. Movila Miresii
  • Galați, piața de păsări
  • Calea Brăilei nr. 169A – Ianca
  • Str. Brăilei nr. 61 – Comuna Viziru

Contact: 0787 425 177 | 0339 732 600

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Meniu principal

Deschide chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua 👋

Cum vă putem ajuta ?