Găini ouătoare

găini ouătoare

Găini ouătoare

Nevoia de proteine și de săruri minerale pe care o au găinile, curcanii, rațele, gâștele sau bibilicile nu poate fi acoperită atunci când alimentația se face cu furaje și cu nutrețuri de slabă calitate. 

În schimb, pentru ca numărul de ouă să fie unul mulțumitor, iar potențialul lor nutritiv să corespundă cu nevoile pieței, este nevoie ca hrana păsărilor de curte să fie variată și să ai aibă valori nutriționale ridicate. Printre cele mai indicate ingrediente ale unei nutriții cât mai complete se numără: #furajele.

Furajele se achiziționează într-o formă deja preparată de producător. Avantajul lor vine din lipsa necesității de a fi amestecate cu alte ingrediente înainte de a le putea fi oferite ca hrană păsărilor de curte. Prin conținutul lor optimizat și prin materiile prime folosite în componența lor, furajele asigură o creștere în ritm natural. Având la bază concentratul cumpărat din magazin, amestecul este îmbogățit în gospodărie.

Pentru o nutriție corectă a păsărilor de curte se recomandă adăugarea cerealelor din gospodărie, cum ar fi grâul, porumbul sau floarea soarelui sau a tărâțelor. 

Moduri de furajare:
  • amestecul uscat se prepară din boabele de cereale măcinate, cunoscute și ca uruială, la care se adaugă șroturile, turtele sau tărâțele. Acest tip de amestec trebuie pus la dispoziția păsărilor în mod constant, în dispozitivele de hrănire automate sau semiautomate.
  • amestecul umed, la fel ca amestecul uscat, are la bază uruiala, dar adaugă la aceasta nutrețuri precum drojdia de bere sau făina de scoici. Toate acestea sunt amestecate cu apă, cu lapte sau chiar cu zer, în proporție de cel mult 40%.
  • amestecul umed fermentat cu ajutorul drojdiei are un conținut ridicat de vitamine A și E, cu beneficii deosebite asupra organismului păsărilor, datorită prezenței lecitinei și a enzimelor;
  • amestecurile de grăunțe se prepară din boabe uscate și umezite.

Cu toate că fiecare crescător de păsări are propria rutină și propriile utilaje și obiceiuri de a hrăni păsările, există câteva principii de la care niciunul dintre ei nu s-ar abate. Astfel, dieta trebuie să fie cât mai echilibrată și să fie prielnică unei dezvoltări optime. Trebuie avut în vedere că atât cantitatea, cât și calitatea hranei influențează decisiv modul în care cresc și se dezvoltă vietățile. Odată ce au găsit formula optimă pentru nevoile sale, crescătorii trebuie să o mențină pe o perioadă cât mai îndelungată.

Creșterea păsărilor de curte are rezultate optime atât timp cât alimentația aleasă este cea potrivită. Cu principiile sănătoase de hrănire enumerate mai sus, producția de ouă va aduce beneficii reale nu doar din punct de vedere cantitativ, ci și calitativ.

Unde ne găsiți:

  • Șos. Râmnicu Sărat nr. 37

  • Șos. Buzăului nr. 102A

  • Com. Movila Miresii

  • Galați, piața de păsări

  • Calea Brăilei nr. 169A – Ianca

  • Str. Brăilei nr. 61 – Comuna Viziru

0787 425 177 | 0339 732 600

Comandă ACUM de pe: pentrufermier.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Meniu principal

Deschide chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua 👋

Cum vă putem ajuta ?