Porumbeii

Porumbeii sunt printre cele mai cunoscute specii de păsări sălbatice din România. Îi vedem peste tot prin orașe, de multe ori și la țară, însă, nu știm foarte multe despre această prezență constantă în viețile noastre.

Ce mănâncă porumbeii?

Cu siguranță ai pus mâncare pentru păsări pe pervaz și ai văzut inclusiv porumbei pripăsiți venind să se hrănească. Dar dacă tot îți este milă de păsările rămase fără sursa de hrană pe timp de iarnă, măcar să le oferi un ajutor de calitate.

Văzându-i cum ciugulesc pe stradă, putem concluziona că nu e atât de important ce mănâncă porumbeii cât timp mănâncă ceva. Un crescător, însă, îți va spune că e bine să apelezi la un anumit tip de furaje, nicidecum la miezul de pâine albă sau la alte firimituri.

Porumbeii au nevoie de cereale: grâu, porumb, orz și/sau ovăz; leguminoase: mazăre, măzăriche și linte; oleaginoase: floarea soarelui, rapiță și cânepă. Prin urmare, dacă vrei să îi ajuți, să apelezi la boabe și semințe crude din speciile menționate mai sus. Desigur, dacă ești crescător, aceste lucruri îți sunt deja cunoscute și probabil ai ales deja amestecurile special destinate și alte produse pentru porumbei.

Cum arată o cușcă pentru porumbei?

În cazul în care ai porumbei în captivitate, o cușcă de porumbei poate fi necesară, nu întotdeauna suficientă. În general, cușca se folosește pentru transport sau expoziții.

Pentru viața de zi cu zi a păsărilor, mai potrivită este o volieră pentru porumbei. Regula generală cunoscută și aplicată de către columbofili este ca fiecare pereche reproducătoare să beneficieze de un spațiu minim de 1.5 mc, în timp ce fiecărui porumbel obișnuit trebuie să-i revină 0.5 mc. Orice cușcă trebuie să fie echipată cu cel puțin o hrănitoare pentru porumbei și o adăpătoare de bună calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Meniu principal

Deschide chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua 👋

Cum vă putem ajuta ?